Престижният университет в Кеймбридж промени правилата за полагане на изпит по

...
Престижният университет в Кеймбридж промени правилата за полагане на изпит по
Коментари Харесай

Университетът в Кеймбридж промени правилата си заради момиче с увреждания от Враца

Престижният университет в Кеймбридж промени разпоредбите за полагане на изпит по британски език поради 17-годишната Мария Александрова от Враца, оповестява NOVA.

Момичето, което страда от детска церебрална парализа, стана казус в историята на университета.

Мария е трудноподвижна. За нея се грижи майка й. Физическите й увреждания и това, че попада в графата „ дете със специфични просветителни потребности “ обаче не са увредили духа й и желанието й за познания.

„ Вярвам, че образованието ще ме докара по-далеч в живота от физическите страдания ”, споделя Мария. Тя върви на учебно заведение и е отличничка, макар че 80% от учебните заведения в родния й град я отхвърлят с аргумента, че не одобряват „ такива деца ”, споделя майката Зорница.

След като схващат, че тя няма умствени, а единствено физически проблеми, ръководителите на влиятелния университет вземат решение да трансформират регламента за осъществяване на изпит, с цел да може Мария да получи документ за владеена на британски език на високо равнище. От Кеймбридж усилят времето за изпита без да трансформират неговото наличие. На момичето е назначен асистент, който да попълня отговорите, които то дава.

Изпитът продължава 8 часа, само че Мария съумява да го вземе.

Следващата фантазия, която Мария желае да осъществя, е да замине и да учи продуцентство в чужбина.

„ Продуцентските и телевизионни продукции ми оказват помощ да избягам от своята тежка действителност. И ме придвижват в различен свят, в който това нещо го няма ”, споделя тийнейджърката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР